
בשלוש השנים האחרונות אוניברסיטת ברקלי משתפת פעולה עם קבוצת צעירים בבית ספר התיכון האזורי, במחקר הבודק איזה חומרי ניקוי ביתיים חושפים את המשתמשים בהם לכימיקלים מזיקים? והאם מעבר לשימוש בחומרי ניקוי עם פחות כימיקלים, המשווקים כ"ירוקים", יכולים להפחית את החשיפה לכימיקלים?
לצורך המחקר גויסו 50 נשים. כל אחת מהמשתתפות התבקשה לנקות את ביתה במשך 30 דקות עם חומרי הניקוי הקבועים שלה, ושבוע לאחר מכן לנקות שוב עם חומרי ניקוי "ירוקים". בזמן הניקיון, כל משתתפת נשאה תיק גב עם ציוד ניטור אוויר אישי. באמצעות ניטור האוויר ניתן היה למדוד לאיזה חומרים הנשים נחשפו. המחקר מצא כי מעבר למוצרי ניקוי "ירוקים" מפחית את החשיפה לעד 17 כימיקלים מסרטנים ומשבשי המערכת האנדוקרינית, כולל בנזן וכלורופורם (chloroform).
תוצאות המחקר מעודדות, ומראות שמעבר לחומרי ניקוי "ירוקים" מגן עלינו. עם זאת, לא מדובר בפתרון פשוט שכן לשימוש בתווית "ירוקה" אין תקן אחיד ומוצרים אלו, לעיתים קרובות, יותר יקרים ולא נגישים לכולם.
לדברי עורכות המחקר, דרכים נוספות להפחתת החשיפה לכימיקלים מזיקים בשעת הניקיון כוללות: פתיחת חלונות, אוורור החלל, עטיית לבוש מגן כגון כפפות, מעבר לשימוש בחומרים טבעיים כגון חומץ וסודה לשתייה ושימוש במטלית העשויה ממיקרופייבר לצמצום כמות חומר הניקוי הדרוש.
