
כך עולה ממחקר שבחן את איכות האוויר ב-20 אתרים, ומצא ב-17 מתוכם כימיקלים ממשפחת הפרפלואורואלקיליים ופוליפלואורואלקיליים (PFAS). החוקרים משערים כי הכימיקלים הללו השתחררו ממוצרים כגון שטיחים וביגוד ומשם עשו את דרכם לאוויר ולאבק. בין האתרים שנבדקו במחקר ניתן למצוא גן ילדים, כיתות באוניברסיטה, מחסן של חנות ביגוד ספורט, משרדים ומעלית.
עד היום מומחים התייחסו למזון ולמים כאל ערוצי החשיפה העיקריים של בני אדם לכימיקלים ממשפחת ה-PFAS. ממצאי המחקר הנוכחי בצירוף עם העובדה שמרבית בני האדם מבלים כ-90% מזמנם בחללים סגורים כגון בית, כיתה, משרד וכלי תחבורה, מסמנת את שאיפת הכימיקלים אל הריאות כערוץ חשיפה משמעותי שלישי.
למשפחת ה-PFAS משתייכים כ-9,000 כימיקלים שמיועדים לגרום למוצרים להיות דוחי מים, כתמים וחום. כימיקלים מהמשפחה נפוצים במגוון רחב מאוד של מוצרי צריכה בשימוש יומיומי כגון ביגוד, הנעלה, שטיחים, כלי בישול בעלי ציפוי לא דביק, אריזות מזון, מוצרי קוסמטיקה, ווקס לרצפות ועוד. כימיקלים אלה עמידים בפני פירוק טבעי ועל כן מצטברים במים, באדמה ובגופם של בעלי חיים ובכלל זאת, בני אדם. חשיפה ל-PFAS נקשרה בין השאר, לסרטן, מומים מולדים, מחלות כבד ובלוטת התריס, שיבוש בפעילות המערכת ההורמונלית ובפעילות מערכת החיסון.
ממצאי המחקרים מראים כי כל עוד יעשה שימוש בכימיקלים אלה במוצרים שמצויים בסביבתנו, הם ימצאו את דרכם אל האוויר, האבק ואל גופינו, ובכך ממחישים את הדחיפות לאסור לאלתר את השימוש בכלל הכימיקלים מהמשפחה.
