
שתי יצרניות אריזות מזון מהיר מארה"ב חשפו לאחרונה את ה"מתכון" שלהן לאריזות שאינן מכילות פלסטיק או כימיקלים ממשפחת הכימיקלים הפרפלואורואלקילים ופוליפלואורואלקילים (PFAS). בנוסף, האריזות אמורות להתפרק בקומפוסטר מסחרי בתוך שלושה חודשים. יצרניות האריזות האלו, שמשמשות לאריזת המבורגרים, סלטים וכל מה שבניהם, הן אולי לא הראשונות לייצר אריזות מהסוג הזה אך הן הראשונות לחשוף את הסוד.
לדברי היצרניות, חשיפת המתכון סוללת את הדרך אל אריזות ללא פלסטיק וכימיקלים מזיקים, עבור יצרנים מסביב לעולם ולהאצת המעבר הגלובלי לאריזות בטוחות יותר ומזיקות פחות לבריאות ולסביבה.
כימיקלים ממשפחת ה-PFAS מצויים לעיתים קרובות באריזות מזון על מנת להפוך אותן עמידות לשמן ומים. הכימיקלים הללו עמידים בפני פירוק ומצטברים בגופינו, במקורות מים ובאדמה. חשיפה אליהם נקשרה לסרטן כליות, סרטן כבד, משקל לידה נמוך, כולסטרול גבוה, פגיעה בתפקוד מערכת החיסון ועוד.
כימיקלים ממשפחת ה-PFAS משמשים בשורה ארוכה של מוצרי צריכה אך לדעת המומחים אריזות מזון הן אחד ממקורות החשיפה הישירים שלנו אל הכימיקלים הללו. הכימיקלים זולגים מאריזות המזון אל המזון שבתוכן. אנו בולעים את המזון וכך הכימיקלים חודרים לגופינו ומצטברים בו.
בארה"ב נעשים מאמצים לאסור את השימוש בחלק מהכימיקלים ממשפחת ה-PFAS באריזות מזון ובדנמרק כבר נאסר השימוש בכל משפחת הכימיקלים הזו באריזות אלה.
