
במאמר מערכת המשותף ל-200 כתבי העת הרפואיים המוערכים בעולם נכתב כי העלייה הצפויה של 1.5 מעלות צלזיוס בטמפרטורה הגלובלית הממוצעת היא "הסכנה הגדולה ביותר הנשקפת לבריאות הציבור בעולם". פרסום המאמר המשותף הוא מהלך יוצא דופן המצביע על חשיבות ודחיפות הנושא.
על פי התחזיות, אם תימשך ההתנהלות על פי המדיניות הנוכחית, יתחמם העולם עד שנת 2100 בכ- 3 מעלות מעל לטמפרטורות שהיו בטרם המהפכה התעשייתית.
במאמר הועלו חששות לא רק בנוגע להשלכות הבריאותיות הישירות של העלייה במידות החום, ובהם תמותה הקשורה לחום, סיבוכי היריון ומחלות לב וכלי דם, אלא גם נזקים עקיפים - ובהם ניצול יתר של אדמות חקלאיות שעלול לגרום לתת־תזונה, והרס נרחב של בתי גידול שיעלה את ההסתברות להתפשטות מגפות בעולם.
במחקרים רבים יותר ויותר הוכח שאירועי מזג אוויר קיצוניים תורמים למגוון תופעות בריאותיות שליליות. בתחילת השנה התפרסם כי אפשר לתלות כשליש ממקרי המוות הקשורים לחום בעולם בהתחממות הקשורה לשינוי האקלים.
זו הפעם הראשונה שכתבי עת כה רבים חברו יחדיו ופרסמו מאמר מערכת משותף. במאמר הם קראו לממשלות לשתף פעולה ולהשקיע במשבר הסביבתי משאבים באותה מידה שהשקיעו במאבק במשבר הקורונה ובאותה דחיפות.
