
לציבור יש יותר כוח ממה שהוא מודע לו. הציבור מצביע ברגליים והאופן שבו הוא בוחר להשקיע את הכסף שלו משפיע על שרשרת הייצור שכן כדי לשרוד כלכלית עסקים צריכים לספק מוצר שהצרכן מעוניין בו. בנוסף, פידבק אחד במדיה חברתית אולי לא נראה כבעל השפעה משמעותית אך כשקולות רבים מתאגדים יכולה להיות להם השפעה משמעותית, בוודאי כשמדובר בפלטפורמה ציבורית שעשויה להפעיל לחץ על העסקים. כשהציבור מצהיר על מה שהוא מעוניין עסקים יכולים לפעול כדי לעמוד בדרישה. הזמן שלוקח לעסקים לפתח מוצר בטוח יותר לבריאות עשוי להיות קצר בהרבה מהזמן שלוקח לקדם חקיקה האוסרת על השימוש בכימיקלים מסוכנים.
לעסקים יש הזדמנות להיות מובילים בתחומם, להיות פרואקטיביים ולזכות בנאמנות מצד לקוחות. חברות יכולות להתפתח ולצמוח באופנים ידידותיים לסביבה ולבריאות. לא חייבת להיות סתירה בין השניים. חדשנות מדעית וביקוש צרכני יכולים להיות מנוע משמעותי לשינוי וצמיחה.
מקבלי החלטות ומחוקקים תורמים את חלקם בעזרת חקיקה שהיא מבוססת מדע, מדויקת ועדכנית. לצד תקנים מדויקים יש להעמיד מראש תכנית אכיפה ברורה ולייעד רשות שבידיה תינתן הסמכות לאכוף את שנקבע בחוק. לבסוף דרוש מימון שיתמוך במנגנונים אלה לאורך זמן ויעדכן אותם.
כדי לחולל שינוי משמעותי דרושה התגייסות של כלל המעורבים בדבר. האחריות היא משותפת לציבור, ליצרנים, למשווקים וגם לפוליטיקאים.
