
דוח האו"ם על מצב שינויי האקלים בעולם שהתפרסם ב-9 לאוגוסט זוכה לסקירה תקשורתית נרחבת. הדוח מבהיר כי האנושות אחראית באופן חד משמעי לשינויי האקלים, שהשינויים מתרחשים בקצב מהיר יותר משחשבו קודם ושההשלכות עלולות להיות קטסטרופליות אלא אם ממשלות העולם יתחילו להתייחס לנושא ברצינות הנדרשת ולקבל החלטות קשות. בריאיון שנערך עם פרופ' יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות במרכז הבינתחומי בהרצליה, הוא מונה את חמשת הפעולות הראשונות שממשלת ישראל צריכה לנקוט כנגד משבר האקלים:
1. יש לעבור משימוש בדלק מאובנים למקורות אנרגיה מתחדשים בהקדם האפשרי, ויש להאיץ תוכניות לספיגת פחמן דו חמצני, למשל על ידי שתילה מאסיבית של עצים, במיוחד באזורים עירוניים.
2. שינוי חשיבה מהיר ועמוק בכל הנוגע לתחבורה. הממשלה צריכה לסבסד רכישת מכוניות חשמליות ולקדם הרבה יותר מהר מעבר לתחבורה ציבורית הפועלת על חשמל. בנוסף צריך לשקול צעדי ענישה כנגד מי שעדיין רוצה להפעיל את רכביו על דיזל, ובסופו של דבר גם על אלה שמשתמשים בגז.
3. חיזוק החקלאות המקומית כדי להפחית את פליטת הפחמן הדו חמצני במהלך הובלת תוצרת מחו"ל, וכדי להבטיח מלאי של מזון מזין מקומי במקרה של שיבושים בכלכלה העולמית.
4. למדעני האקלים בישראל חסר המחשוב המתקדם הנדרש כדי לייצר תחזיות אקלים ספציפיות לישראל. יש לדאוג להבאת ציוד חדשני זה לישראל.
5. מעבר מצריכת בשר לתחליפים מבוססי חלבון הוא חיוני במאבק נגד שינויי האקלים. תעשיית בעלי החיים בעולם אחראית ל -14.5% מפליטות הגזים הנגרמים על ידי בני אדם וגורמים לשינויי האקלים, כאשר תעשיית הבקר אחראית ליותר ממחצית מפליטות אלו.
לכתבה המלאה>
