
מחקר חדש שנערך בארה"ב בחן את תכולת האבק ב-46 דגימות ממבנים שונים ומצא בכולן כימיקלים המשבשים את פעילות המערכת האנדוקרינית. חשיפה לכימיקלים מקבוצה זו נקשרה לפגיעה בפוריות, פגיעה בהתפתחות עוברית, סרטן, סוכרת והשמנת יתר.
כימיקלים ממשפחת ה-PFAS הופכים מוצרים כגון שטיחים וכלי מטבח לדוחי שמן ומים וכימיקלים מעכבי בעירה נועדו להאט את קצב התפתחות השריפה ומוספים למוצרי אלקטרוניקה, מזרונים ורהיטים, על אף הספק הקיים בנוגע ליעילותם. כימיקלים מקבוצות אלה נמצאים בדמם של מרבית בני האדם בעולם, וממצאי המחקר הנוכחי עוזרים להסביר כיצד הם מגיעים לגופינו. הכימיקלים הללו, שמצויים בחפצים רבים ברחבי הבית והמשרד, אינם נשארים במקום שיועד להם. הם משתחררים אל האוויר ונמצאים באבק אותו אנו נושמים. לדברי אחת מהחוקרות הראשיות האדם הממוצע בולע 20 מיליגרם אבק ביום. כך, בכל רגע נתון אנו נחשפים למגוון רחב של כימיקלים שלהם השפעה מזיקה למערכות הגוף השונות.
בשנים האחרונות מספר מצומצם של חברות מסביב לעולם בחרו להפסיק לשווק מוצרי טקסטיל, ריהוט ושטיחים המכילים חלק מהכימיקלים הללו. מחקרים שבחנו את תכולת האבק בחדרים עם ריהוט מסוג זה מצאו בהם ריכוזים נמוכים יותר של מזהמים. אולם, על מנת לצמצם את החשיפה לכימיקלים מסוכנים אלה ולהגן על בריאות הציבור, אסור להשאיר את הבחירה בידי החברות אלא דרושה רגולציה המחייבת מעבר לאלטרנטיבות בטוחות.
