
עם תחילתה של שנה עברית חדשה הנה 5 הצעות להחלטות שתוכלו לקבל על עצמכם, ויתרמו לצמצום החשיפה לכימיקלים סביבתיים:
1. העדיפו מזון טרי, מיובש או קפוא, ובמידת האפשר בשלו ארוחות בבית עם מזון אורגני. צמצמו את השימוש במזון משומר ומעובד ואת האכילה של ארוחות שהוכנו ונארזו מחוץ לבית.
2. אפסנו את המזון שרכשתם ואת שאריות המזון שבשלתם בכלי זכוכית או נירוסטה. הימנעו מחימום מזון בכלי פלסטיק במיקרוגל, גם כאשר הכלי מוגדר כבטוח לשימוש במיקרוגל.
3. צמצמו את כמות הכימיקלים באוויר הבית. בעת הניקיון, המקלחת והבישול, דאגו לפתוח את החלונות ולאוור את חלל הבית היטב. צמצמו את כמות האבק בבית על ידי ניקיון שגרתי בעזרת מטלית לחה. צמצמו את השימוש במוצרים שמפיצים כימיקלים מיותרים כגון מטהרי אוויר.
4. בבחירת מוצרי ניקיון וטיפוח, העדיפו תכשירי ניקיון פשוטים כגון סודה לשתייה וחומץ על פני חומרי ניקוי סינטטיים. לחלופין, בחרו במוצרי ניקיון וטיפוח ללא בישום, עם מרכיבי בישום טבעיים או כאלה המשווקים כ- "paraben-free", "phthalate-free".
5. שטפו ידיים לפני האכילה והסירו נעליים בכניסה לבית. קשה מאוד להימנע ממגע עם כימיקלים רעילים שכן הם נמצאים על גבי כמעט כל משטח שבו אנו נוגעים, אך הקפדה על היגיינה יכולה לסייע בהפחתת החשיפה אליהם.
