
כשמגפת הקורונה הביאה לסגרים ברחבי אירופה בשנה שעברה, ערים רבות עיצבו מחדש את הרחובות, כדי להקל על הולכי רגל ורוכבי אופניים, במטרה לסייע להם לשמור על ריחוק חברתי ולהפחית את זיהום האוויר.
בתקופת המגפה עלתה דרישה ציבורית לשבילי אופניים והולכי רגל, שלא מצאה ביטוי קודם לכן. כך נוצרה הזדמנות לשקם ולשפר את הקיים, וערים רבות הזדרזו להוציא לפועל תכניות מגירה לשיפור תשתיות לתנועה לא ממונעת.
לא ברור אם יוטלו סגרים נוספים, אך גם לנוכח נסיגת המגיפה הצעדים הללו חיוביים. לאור זאת, ערים רבות החליטו להמשיך ולהרחיב את ההשקעה בהתאמת הרחובות להולכי רגל ורוכבי אופניים.
לפי נתונים שנמסרו מהתאחדות רוכבי האופניים האירופית (ECF), ערים ברחבי אירופה השקיעו בשנת המגפה מיליארד אירו בבניית תשתיות, שיפור תשתיות ועידוד רכיבה על אופניים. נוספו לא פחות מאלף קילומטרים של נתיבי אופניים, רחובות ללא מכוניות ורחובות סואנים שהותאמו לתנועת אופניים.
בסקר שנערך ב–21 ערים באירופה, 64% מהמשתתפים אמרו כי אינם מעוניינים שזיהום האוויר בעריהם יחזור לרמות שנרשמו לפני מגפת הקורונה, שחצו את הרף המותר בחוק. 75% מהם הביעו הסכמה להסבת שטחים ציבוריים המיועדים למכוניות לשימוש לתנועה שלא באמצעות כלי רכב ממונע. 21% אמרו כי הם מתכוונים לרכב יותר על אופניים אחרי הסרת הסגרים ו–35% אמרו שיצעדו יותר ברגל. לכתבה המלאה>
