
ביל גייטס עזר להוביל את המהפכה הדיגיטלית במיקרוסופט ובילה את העשורים שחלפו מאז במחקר והשקעה בפתרונות חדשניים לכמה מהבעיות הקשות בעולם בהן עוני, רעב ומגפת הקורונה בה הוא השקיע כמעט 2 מיליארד דולר. כעת הוא מתמקד במשבר האקלים, ותומך בדעה הרווחת בקרב מדענים המזהירה מאסון האקלים שמתקרב.
החדשות הטובות הן שגייטס מאמין שניתן למנוע עלייה קיצונית והרסנית בטמפרטורה, החדשות הרעות הן שלשם כך, ב - 30 השנים הקרובות נזדקק לפריצות דרך במדע, חידושים טכנולוגיים ושיתוף פעולה גלובלי בקנה מידה שהעולם עדיין לא ראה.
לדבריו מדובר באתגר הגדול ביותר שהאנושות נאלצה אי פעם להתמודד אתו מכיוון שהיקף השינוי הנדרש והחדשנות הנדרשת גדולים בהרבה מאלו הנדרשים למשל להתמודדות עם מגפת הקורונה. עם זאת גייטס שומר על אופטימיות: "יש לנו יותר אנשים משכילים מתמיד, דור שלם שמדבר על הנושא. יצא לי לקחת חלק ביצירת נס המחשב האישי והאינטרנט. ולכן, כן, יש לי נטייה להאמין שחדשנות יכולה לעשות את הדברים האלה."
החידושים הנדרשים נוגעים לכל החיים המודרניים, ביניהם, ייצור, חקלאות, ותחבורה מכיוון שבכולם נפלטים אל האטמוספירה גזי חממה המחממים את כדור הארץ, בעיקר פחמן דו חמצני.
בראיון הוא מדגים , בעזרת מסעדת המבורגרים האהובה עליו בסיאטל, אילו שינויים נדרשים החל מייצור המלט לבניין ועד הבשר שנמכר, וחומר ההדברה שנעשה בו שימוש בגידול תפוחי האדמה לצ'יפס על מנת להפחית פליטת גזי חממה. גייטס גם משקיע מכספו בחברות המפתחות פתרונות בתחומים אלו.
"מדובר במאמץ כולל כמו במלחמת עולם, אבל הפעם זה אנחנו נגד גזי החממה"
לקריאה וצפיה בריאיון המלא>
