
מחקר חדש מראה כי אבק בבניינים עם רהיטים ישנים עלול להכיל כימיקלים המזיקים לבריאות שלנו. עם זאת, הממצאים מראים כי ניתן להפוך את החלל הפנים ביתי לבטוח יותר בקלות יחסית ושצמצום החשיפה לכימיקלים מזיקים לא בהכרח דורשת השקעה מאסיבית.
במסגרת המחקר נערכה השוואה בין ריכוזי הכימיקלים באבק שנאסף בחדרים בעלי ריהוט ישן ובחדרים בעלי ריהוט חדש, ב- 21 בנייני אוניברסיטה. באבק מהחדרים נמדדו ריכוזי כימיקלים ממשפחת הפרפלואורואלקיליים ופוליפלואורואלקיליים (PFAS), וכן מעכבי בעירה נפוצים. הממצאים הראו כי בחדרים ששופצו לאחרונה עם ריהוט חדש, שיוצר ללא כימיקלים מזיקים, נמצאו ריכוזים נמוכים ב- 78 אחוז של כימיקלים ממשפחת PFAS, ריכוזים נמוכים בעד 65 אחוז של מעכבי בעירה, בהשוואה לחדרים עם ריהוט ישן יותר.
חשיפה לכימיקלים שנמדדו במחקר נקשרה למגוון השפעות בריאותיות, בהן סוגי סרטן מסוימים, מחלת בלוטת התריס, ירידה באיכות הזרע, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם ואסטמה. למרות הנזקים להם הם גורמים, כימיקלים משלושת המשפחות המדוברות משמשים לעיתים קרובות ברהיטים ובחומרי בניין על מנת להפוך מוצרים אלו לחסינים למים, כתמים ואש. ממצאי המחקר מראים כי השימוש בחומרי בניין וריהוט ללא חומרים אלה עשוי לצמצם משמעותית את החשיפה לכימיקלים מזיקים ובכך לחולל השפעה חיובית ארוכת טווח על הנוכחים בחללים אלה.
הגברת המודעות להימצאותם של כימיקלים מזיקים לבריאות בסביבתנו הינה חשובה. אולם, החלפת רהיטים ישנים בחדשים היא פתרון חלקי שלא נגיש לכולם. רק רגולציה ממשלתית, אשר תגביל את השימוש בכימיקלים מזיקים במוצרי צריכה ותאלץ את היצרנים לדווח אילו כימיקלים שימשו בייצור המוצר, תסייע בצמצום החשיפה אליהם ובשמירה על בריאות הציבור. לכתבה המלאה>
