
מחקר חדש מציג: ילדות והתבגרות בסביבה עירונית ירוקה יותר, מגבירה אינטליגנציה, ומפחיתה בעיות התנהגות בקרב ילדים. במסגרת המחקר נבדקו יותר מ600 ילדים, בגילאים 15-10. ניתוח הנתונים הראה שלילדים שהתגוררו בשכונות בעלות 3% יותר שטחים ירוקים, הייתה מנת המשכל גבוהה ב 2.6 נקודות בממוצע. העלייה במנת המשכל הייתה משמעותית במיוחד עבור ילדים שנמצאים בקצה התחתון של הטווח, שעבורם כל עליה קטנה יכולה לחולל שינוי גדול. בנוסף למנת משכל, נמדדו גם קשיים התנהגותיים בקרב ילדים כמו תוקפנות ובעיות קשב. באזורים עם 3% יותר שטחים ירוקים, נמדדו ציונים נמוכים יותר של בעיות התנהגות.
המחקר נעזר בתצלומי לוויין בשביל למדוד את כמות המרחבים הירוקים בשכונות השונות: פארקים, גנים, עצי רחוב וכל שאר הצמחייה. רמות ההכנסה וההשכלה של ההורים נלקחו בחשבון, לצד רמות החשיפה לזיהום אוויר וכולם נשללו כגורמים בעלי השפעה על הממצאים. התועלת הנילוות למגורים באיזורים עירוניים ירוקים יותר, לא נמצאה בקרב ילדים המתגוררים באזורים פרבריים או כפריים יותר. לדעת החוקרים הסביבה באזורים פרבריים וכפריים ירוקה מספיק, כך שכל הילדים מפיקים ממנה תועלת ולתוספת הירוקה אין משמעות גדולה.
קיימות עדויות משמעותיות לכך שמרחבים ירוקים משפרים היבטים שונים בהתפתחות קוגניטיבית של ילדים, אך זה המחקר הראשון שבדק מנת משכל. הקשר בין מנת משכל למרחבים ירוקים אינו ברור, אך החוקרים משערים שרמות מתח נמוכות יותר, הזדמנויות מרובות יותר למשחק ולמגע חברתי או סביבת מגורים שקטה יותר, תורמות לקשר.
החוקרים סבורים כי מתכנני ערים צריכים לתת עדיפות להשקעה בשטחים ירוקים על מנת ליצור סביבת מחייה אופטימלית לילדים. לכתבה המלאה>
