
בכל קרם הגנה מהשמש ישנו חומר פעיל שמספק הגנה מפני קרניים שחשיפה ממושכת אליהן עלולה להוביל להתפתחות סרטן העור. קרם ההגנה עשוי להכיל אחד משני סוגי חומר פעיל. חומר פעיל כימיקלי, הסופג קרינת UV וממיר אותה לחום, וחומר פעיל מינרלי, שמחזיר את קרינת הUV מפני העור ומפזר אותה.
אחד החששות שהתעוררו בשנים האחרונות סביב השימוש בקרם הגנה נגד השמש הוא חשש מפני הספיגה של כימיקלים חוסמי קרינת UV בגופנו וחשיפה לא רצויה אליהם. בבדיקה שנערכה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני, רק שני חומרים פעילים נקבעו כיעילים ובטוחים לשימוש מתוך 16 החומרים הפעילים המשמשים בקרמים להגנה מפני השמש. שניים אחרים נקבעו כלא בטוחים לשימוש, ומידע אודות יתר 12 החומרים הפעילים, שיאפשר לקבוע האם הם בטוחים או לא לשימוש, חסר.
במה לבחור: תכשיר מבוסס כימיקלים או מינרלים?
תכשירי הגנה המכילים חומר פעיל כימיקלי קלים לשימוש, הם אינם משאירים ציפוי לבן על גבי העור, וזוכים להערכות טובות יותר במבחני צרכנים. יחד עם זאת, תכשירים אלה עלולים להיות רעילים. החומר הפעיל בהם נספג בגופנו וחשיפה אליו עלולה לפגוע בבריאות. בנוסף, הם אינם מספקים הגנה מידית ויש למרוח אותם על העור 30 דקות לפני החשיפה לשמש.
לעומתם, תכשירי הגנה המכילים חומר פעיל מינרלי נחשבים הבחירה הבריאה יותר. הם מכילים את החומר הפעיל היחיד שמאושר כבטוח ויעיל על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני, והם מספקים הגנה מרגע המריחה. עם זאת, הם סמיכים יותר, נשארים על גבי העור ועלולים להחמיר בעיות עור כגון אקנה. בנוסף, הם עלולים להעלם במהירות רבה יותר כך שיש למרוח אותם לעיתים קרובות יותר.
קראו את הכתבה המלאה וגלו מה המשמעות של הגנה בספקטרום רחב? מה המשמעות של SPF? ובאיזה טיפים נוספים כדאי להצטייד בשימוש קרם הגנה. לכתבה המלאה>
