
ב- 20 השנים האחרונות חלה הדרדרות משמעותית בבריאות האוכלוסייה בארצות המערב, המתבטאת בעלייה בשכיחות השמנת יתר, סוכרת, מחלות לב, סרטן, לקויות למידה ועוד. עלייה דרסטית בזמן קצר שכזה מרמזת על מעורבותם של גורמים סביבתיים בהתפתחות מחלות אלה.
האקספוזום הוא סך כל החשיפות הסביבתיות המשפיעות על בריאות האדם לאורך חייו. זהו מונח חדש יחסית במחקרי בריאות וסביבה, המשקף שינויים בגישה המחקרית המבקשת כיום לבחון את ההשפעה הכוללת של גורמים סביבתיים על הבריאות.. זיהוי נכון של ההשפעות הסביבתיות על בריאותנו עשוי לסייע לנו לטפל במחלות שכיום ההתמודדות איתן מוגבלת. בנוסף, מידע זה עשוי לסייע לנו לקבל החלטות שיתרמו לבריאות טובה יותר, כגון איזה מזון כדאי לרכוש, מאיזה בושם כדאי להימנע, ובאיזה רחוב ומתי כדאי לעשות פעילות גופנית.
דמיינו מצב בו בביקור אצל הרופא נאסף מידע מקיף על החשיפה האישית שלכם למזהמים סביבתיים. ריכוז המזהמים נמדד בדם ובשתן שלכם, משעון היד שלכם מחולצים נתונים על שינויים בדפוסי החשיפה היומיים שלכם ועל בסיס הזנת היסטורית המגורים והעבודה שלכם מתבצעת הערכה של היסטורית החשיפה שלכם מגילאים צעירים. מידע זה בשילוב מידע מהפרופיל הגנטי שלכם, מומר להערכת הסיכון האישי שלכם ללקות במחלת לב, סוכרת או השמנת יתר, ומשמש להתאמת הטיפול הרפואי הנכון ביותר עבורכם.
טכנולוגיות שכאלה למדידת האקספוזום כבר קיימות וכך גם יכולות החישוב הדרושות לביצוע הערכת הסיכונים הנלווים להן. האינטגרציה בין יכולות אלה ובין הרפואה הקונבנציונאלית יכולה לקדם אותנו לעבר הבנה טובה יותר של ההשפעות ההדדיות בין גנים וסביבה בהתפתחות של מחלות כרוניות ולהוביל לשינוי מגמות התחלואה הנצפות ב- 20 השנים האחרונות במערב. לכתבה המלאה>
