
בבדיקה שנערכה ברשתות מזון מהיר בארה"ב, ביניהן גם מקדונלדס ובורגר קינג, נמצא שביותר משני שלישים מהמסעדות שנבדקו משתמשים העובדים בכפפות ויניל (PVC) שעלולות להכיל פתלאטים. כימיקלים אלו עלולים לזלוג מהכפפות אל המזון המוגש וכך לחדור לגופנו. מחקרים מראים כי החשיפה העיקרית לפתלאטים מתרחשת דרך המזון שאנו אוכלים ואכילה מחוץ לבית ובמסעדות נקשרה לרמות גבוהות יותר של פתלאטים בגופנו. הארגון שביצע את הבדיקה קורא למקדונלדס, השולטת בסקטור, להוביל מהלך להחלפת כפפות ה-PVC בכפפות פוליאתילן בטוחות יותר.
מחקרים מדעיים מצביעים על קשר בין חשיפה לפתלאטים ובין בעיות פוריות בזכרים, סוכרת, השמנת יתר ומחלות לב וכלי דם. בנוסף, פתלאטים אינם הכימיקלים המסוכנים היחידים שקשורים בייצור, הפצה וסילוק של PVC. בין הכימיקלים הנוספים מצויים דיוקסינים, כספית, אסבסט וכימיקלים פרפלואורואלקיליים ופוליפלואורואלקיליים (PFASs).
לכתבה המלאה>
