
כימיקלים מזהמים באריזות מזון – איפה הם מסתתרים וכיצד מצמצמים את החשיפה אליהם?
מרבית המזון שאנו רוכשים מגיע ארוז. רבים מהכימיקלים המצויים באריזות אלה שייכים לקבוצת כימיקלים המשבשים את פעילות המערכת האנדוקרינית ונקשרו לבעיות בריאות כגון סרטן, השמנת יתר, מחלות לב וכלי דם ועוד.
מה אפשר לעשות על מנת לצמצם את החשיפה לכימיקלים אלה?
אריזות מזון מהיר – אריזות המזון המהיר הבטוחות ביותר לשימוש הן אריזות לבנות וחומות העשויות מ- 100% קרטון ממוחזר ומסומנות בהתאם.
הסיבה: כימיקלים מאריזות המזון זולגים אל המזון החם שנארז בהן. קלקר, ובשמו המדעי פוליסטירן, ידוע ככימיקל מסרטן. רבות מאריזות המזון המהיר מקרטון מכילות PFAS. החשיפה ל- PFAS נקשרה לבעיות פריון, בעיות התפתחותיות ופגיעה בתפקודי הכליות והכבד.
קופסאות שימורים ופחיות אלומיניום – הימנעו משימוש בפחיות וקופסאות שימורים ככל הניתן. העדיפו מזון טרי או מזון ארוז באריזות זכוכית.
הסיבה: לעיתים קרובות אריזות אלה מצופות בביספינול A הידוע כמשבש המערכת האנדוקרינית. החשיפה למשבשי המערכת האנדוקרינית נקשרה לסרטן השד והערמונית, אי-פוריות, הפרעות מטבוליות ועוד.
אריזות פלסטיק– צמצמו ככל הניתן את השימוש בפלסטיק בכלל, ובאריזות המסומנות בספרות 3, 6 או 7, בפרט.
הסיבה: אריזות ובקבוקים עליהם מוטבעים סמלי מחזור ובמרכזם הספרות 3, 6 או 7 מכילים פתלאטים, סטירן וביספינול A, כולם חומרים שנקשרו לבעיות בריאות.
המלצות נוספות ומידע על ניילון נצמד, כוסות קפה ושימוש בכלי פלסטיק במיקרוגל בכתבה המלאה.
