
דוח שהתפרסם באפריל מצביע על כך שניתן למצוא כימיקלים פרפלואורואלקיליים ופוליפלואורואלקיליים (PFAS) בחלב אם של נשים ממגוון רחב של מדינות. הריכוזים שנמדדו גבוהים בהרבה מהריכוז הנחשב בטוח על ידי גורמי ממשל שונים בעולם.
מחקרים מראים כי כימיקלים אלה חודרים את השלייה ומגיעים לעובר במהלך ההיריון וכן מצטברים בגופם של תינוקות יונקים. חשיפה מוקדמת לחומרים אלה עלולה לפגוע בתהליכי התפתחות מערכת העצבים, המערכת האנדוקרינית, מערכת הרבייה והמערכת החיסונית.
כימיקלים פרפלואורואלקיליים ופוליפלואורואלקיליים משמשים כחומרים דוחי שמן ומים במוצרים כגון מחבתות בעלות ציפוי לא דביק ומוצרים דוחי כתמים. הכימיקל PFOA, השייך לקבוצת כימיקלים זו, שימש לייצור טפלון ע"י חברת דו-פונט מאז שנות ה-40 של המאה הקודמת.
חברת דופונט וחברת 3M, יצרנית הכימיקל, ערכו מחקרים משלהן בשנות ה-80 וה-90 וידעו כי הכימיקלים עוברים מאימהות לצאצאיהן, אך הסתירו את ממצאיהן מהרשויות במשך עשורים. בינתיים השימוש בכימיקלים התרחב והם הוכנסו גם לעטיפות מזון, שטיחים, מוצרי ביגוד והנעלה. כתוצאה מכך ניתן למצוא כימיקלים אלו גם במטמנות אשפה ומאגרי מים ברחבי העולם. לאור השימוש הנרחב ועמידות כימיקלים אלו לא פלא שהם מוצאים דרכם גם לאימהות וילדיהן.
