
במה עדיף להשתמש שקית פלסטיק, נייר או שקית רב פעמית?
מסתבר שהתשובה לא מובנת מאליה כמו שרבים מאיתנו היו מצפים. לכל אחת מהאופציות יש את המחיר שלה.
לשקיות פלסטיק לוקח מאות שנים להתכלות, אם הן מגיעות למטמנות האשפה. במקרים רבים אחרים שקיות הפלסטיק מגיעות למאגרי מים, חוסמות נתיבי מים ופוגעות בבעלי חיים.
שקיות נייר אומנם מתכלות בקלות רבה יותר וניתן להשליך אותן לקומפוסט, אך תהליכי היצור שלהן צורכים כמויות אנרגיה גבוהות בהרבה מאלו של שקיות הפלסטיק החד פעמיות. במונחים של התחממות גלובלית הבחירה בשקיות נייר גרועה בהרבה מזו שבשקיות פלסטיק חד פעמיות אלא אם חוזרים ומשתמשים בהן פעמים רבות מאוד.
ומה בנוגע לשקיות רב פעמיות כגון שקיות פלסטיק עמידות יותר או שקיות כותנה? ייצור כותנה דורש כמות גדולה של אנרגיה, אדמה, דישון, חומרי הדברה ועוד ולכן השפעותיו על ההתחממות הגלובלית משמעותיות. סוכנות הסביבה הבריטית בדקה ומצאה כי עלינו להשתמש בשקית כותנה 131 פעמים לפחות על מנת שעלותה במונחי התחממות גלובלית תהיה נמוכה מזו של שקית פלסטיק חד פעמית. גם בשקית הפלסטיק הרב פעמית תצטרכו להשתמש בין 4 ל-11 פעמים לפחות.
אך נראה שהסיפור לא נגמר שם, אלא דווקא בתוכן השקית שבחרתם.
תעשיית המזון לבדה אחראית לרבע מפליטות גזי החממה האחראים להתחממות הגלובלית, ובראשה תעשיות הבשר והחלב. כשבוחנים יותר לעומק, סביר שתהליך ייצור הבשר שאנו מכניסים לשקית הקניות תרם יותר להתחממות הגלובלית מאשר ייצור השקית עצמה.
