
האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים קוראת למשפחות להגביל את השימוש בכלי פלסטיק, לצמצם את צריכת הבשר המעובד במהלך ההיריון ולהעדיף צריכת ירקות ופירות טריים על פני מזון מעובד. המלצות אלה נועדו לצמצם חשיפת ילדים לכימיקלים אשר מצויים במזון ובאריזות מזון ונקשרו לבעיות בריאות כגון השמנת יתר. עם פרסום ההנחיות הצטרף ארגון זה לשורה של עמותות וארגונים רפואיים המודאגים מהראיות המדעיות המצטברות המצביעות על כך שכימיקלים אלו עלולים לפגוע בתפקוד המערכות ההורמונליות בגוף, לשבש תהליכי התפתחות ולגרום נזק ארוך טווח למערכות הרבייה, לתהליכי חילוף חומרים ולמוח. האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים בה חברים יותר מ-67,000 רופאי ילדים קוראת, בנוסף, לערוך בדיקה יסודית של השלכות החשיפה לאלפי כימיקלים המוספים למזון או המחלחלים אליו בתהליכי היצור ומאריזות המזון, וכן להגברת הבקרה על השימוש בהם. בין הכימיקלים המדאיגים במיוחד הוזכרו חנקות (nitrates) המשמשות כחומר משמר בפרט במוצרי בשר, פתלאטים (phthalates), המשמשים בייצור אריזות פלסטיק, ביספנולים (bisphenols), המשמשים לציפוי קופסאות שימורים וכימיקלים רב-פלואוריים (PFCs), המשמשים באריזות מזון דוחות שומן, כגון עטיפות מזון מהיר. קראו את המלצות רופאי הילדים לצמצום החשיפה לכימיקלים ולהגנה על בריאות ילדכם, בכתבה המלאה >
