23.04.2018

מרבים לאכול בחוץ? במחקר חדש נמצא שרמות הפתלאטים בגופם של אנשים שהרבו לאכול מחוץ לבית (במסעדות, בקפיטריות וברשתות מזון מהיר) גבוהות בהרבה מהרמות בגופם של אנשים שנהגו לרכוש מזון בסופרמרקט ולהכינו בבית. אף על פי שהמחקר לא קבע מדוע באנשים שאכלו מחוץ לבית רמות הפתלאטים היו גבוהות יותר, כימיקלים אלו עלולים היו לזלוג אל המזון מהאריזה, מכפפות וממכשור ששימשו בתהליך הכנתו. פתלאטים הינם כימיקלים משבשי פעילות המערכת האנדוקרינית ונקשרו לשורה של השפעות שליליות על הבריאות בהן השפעות על פוריות ולידה, ליקויים בהתפתחות המוח, סוכרת וסרטן. המחקר החדש מרמז כי ניתן להפחית את היקפי החשיפה לכימיקלים אלה על ידי שינויים בהרגלי התזונה. לכתבה המלאה (אנגלית) >
