23.08.2017

יותר ויותר מחקרים מזהירים מפני הסכנה שבחשיפה ממושכת לשאריות חומרי הדברה העלולות להימצא במזון שלנו. בין ההשפעות הבריאותיות האפשריות כתוצאה מחשיפה שכזו ידועות הסכנה לשיבושים בפעילות המערכת ההורמונלית, פגיעה בפוריות, פגיעה במנת המשכל, סיכון לחלות בפרקינסון, בסוגים שונים של סרטן ועוד. לאחרונה מקדם משרד החקלאות ופיתוח הכפר גישה חדשנית להפחתת השימוש בהם - גישת חיפוי הקרקע, בה במקום להדביר עשבים, חקלאים נותנים להם לגדול בין עצי המטע וכך מפחיתים באופן משמעותי את השימוש בחומרי הדברה. על השינוי שמחוללת שיטה זו בחקלאות הישראלית וכיצד היא יכולה להשפיע על בריאות הציבור בכתבה הבאה.
