
לאחרונה פורסם דוח הסוקר את רמות העופרת שנמצאו במזון תינוקות בעשור האחרון (2003-2013) בארה"ב. הממצאים מראים כי 20% ממוצרי מזון התינוקות שנבדקו הכילו עופרת, ביניהם 89% ממיצי הענבים ו- 86% מדגימות הבטטה. לדברי החוקרים רמות העופרת שנמצאו בכל אחד ממוצרי המזון בפני עצמו אינן חורגות מהרמה המותרות על פי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), אולם ביחד הן מצטברות לרמת זיהום משמעותית. חשוב להדגיש כי כיום חוקרים מאמינים כי אין רמה בטוחה בחשיפה לעופרת. בפרט בגילאים צעירים, כל מינון עופרת מעמיד את בריאות הפעוט ואת התפתחותו הקוגניטיבית בסכנה ועלול להשפיע לרעה על מנת המשכל שלו, על יכולות הקשב שלו ועל הישגיו האקדמיים באופן בלתי הפיך. לצמצום החשיפה לעופרת רופאים ממליצים על דיאטה מגוונת על מנת להפחית את סכנת החשיפה ממקור אחד, וכן על דיאטה עשירה בברזל, סידן וויטמין C אשר תגביל את ספיגת העופרת בגוף. בנוסף, רצוי להמנע משתיית מיצי פירות בפרט בקרב פעוטות מתחת לגיל שנה.
