09.04.2017

שאלתם את עצמכם פעם איך הנייר שעוטף את הפלאפל שלכם, או הקרטון בו מגיע ההמבורגר שלכם מצליחים למנוע נזילות של רטבים ושומנים? זאת בגלל שהם מכילים או מצופים בשכבה של חומרים אורגנים מופלרים (PFAs) שהופכים אותם לדוחי מים ושמן. הבעיה מתחילה כאשר אותם PFAs, שנמצאו קשורים לעלייה בשכיחות מקרי סרטן מסוימים ולבעיות פוריות, זולגים אל תוך המזון ונכנסים לגוף שלנו. החומרים ידועים כעמידים בפני פירוק ונשארים בגוף זמן ממושך. האם ישנם תחליפים לכימיקלים אלה? כמה ממנו מצוי בגופינו? ומה מצב הרגולציה עליו בישראל? לכתבה המלאה ב-Mako.
