גישת "שש הקבוצות" של ה- Green Science Policy Institute לצמצום החשיפה לכימיקלים מזהמים, מתמקדת בהפחתת השימוש בקבוצות שלמות של כימיקלים מדאיגים, להבדיל מהפסקת השימוש בכימיקל אחד בעייתי בכל פעם.
גישה זו, המבקשת להתמודד עם קבוצות שלמות של כימיקלים, דרושה כיוון שיותר מ-80,000 כימיקלים מצוים כיום בשימוש. רבים מכימיקלים אלה לא נחקרו והשפעתם על בריאות בני האדם והסביבה, אינה ידועה. גם כימיקלים שהשפעתם המזיקה ידועה, עדיין משמשים במוצרי צריכה נפוצים. כימיקלים שנאסרים לשימוש כיוון שהתגלו כמזיקים, לאחר שנים ארוכות של מאמצי מחקר וחקיקה, מוחלפים לעיתים קרובות על ידי כימיקלים מאותה "המשפחה", בעלי מבנה כימי דומה והשפעה פוטנציאלית דומה על הבריאות. גישת "שש הקבוצות" עשויה למנוע החלפות מצערות שכאלה ולהאיץ את הפחתת השימוש בכימיקלים רעילים.
שש קבוצות הכימיקלים המסוכנים הן: כימיקלים רב-פלואוריים, חומרים אנטי-מיקרוביאליים, מעכבי בעירה, ביספנולים ופתלאטים, ממסים מסויימים ומתכות מסויימות.
שש הסרטונים הבאים, מבית ה- Green Science Policy Institute, מתארים את שש הקבוצות הללו ועונים על שאלות כגון, באילו מוצרים ניתן למצוא את הכימיקלים? כיצד הם משפיעים על בריאותנו? וכיצד ניתן לצמצם את החשיפה אליהם?
כימיקלים רב-פלואוריים נועדו להקל על החיים שלנו. הם הופכים את מעיל הגשם שלנו לדוחה מים ואת מחבת הטפלון ללא-דביקה, אבל באיזה מחיר? איזה סכנות טמונות בחשיפה לכימיקלים רב-פלואוריים? איפה אפשר למצוא אותם? ואיך פופקורן קשור לכל העניין הזה?
האם מעכבי בעירה מצילים חיים או דווקא מסכנים אותם? למה הם נועדו? איך הם מגיעים לסנדוויץ' שלנו? מדוע הם משפיעים באופן מיוחד על תינוקות? ואיך הם גורמים לחתולים לחלות? צפו בסרטון הקצר הבא כדי לגלות איפה מסתתרים מעכבי בעירה? מהן הסכנות הטמונות בחשיפה אליהם? ומה אפשר לעשות כדי לצמצם אותה?
במוצרי הפלסטיק שהם חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלנו נמצאים כימיקלים ממשפחת הביספנולים והפתלאטים. השימוש בהם הוא כל כך נרחב שאנו חשופים אליהם באופן כרוני. מה תפקידם? כיצד הם מסכנים את בריאותנו? ומה אפשר לעשות כדי לצמצם את החשיפה לכימיקלים אלו?
מה משותף לקוסמטיקאית במכון היופי ולבונה הרהיטים? מה תפקידם של ממסים במוצרים כגון צבעים ומוצרי ניקיון לבית? איך אנחנו נחשפים לממסים ומה הסכנה הטמונה בחשיפה זו?
למתכות יש מגוון רחב של שימושים מועילים, הן מוליכות, ניתנות לריקוע ועוד,אך חשיפה אליהן שעלולה להזיק לבריאות. עוברים, פעוטות וילדים רגישים במיוחד לחשיפה זו. אז איך הן מגיעות אל הגוף שלנו? ואיך אפשר להגן מפני החשיפה לחומרים רעילים אלה? צפו בסרטון הקצר הבא כדי ללמוד החשיפה לכספית, ארסן, קדמיום ועופרת, מתכות נפוצות שחשוב להכיר.
