בצעצועים, בתכשיטים לילדים, באביזרי האכלה ובצבעים לצביעת מתקנים בגני משחקים אפשר למצוא מתכות כבדות דוגמת עופרת וקדמיום. חשיפה למתכות כבדות יכולה לגרום לבעיות התפתחותיות בילדים, לפגיעה במערכת העצבים ולירידה במנת המשכל.
במזרנים לתינוקות ולילדים, בריפוד של עגלות ילדים, בכיסאות בטיחות לרכב ובמוצרי טקסטיל כגון תחפושות ופיג'מות יש כימיקלים מעכבי בעירה. כימיקלים אלו אמורים לעכב התפשטות אש במקרה של דליקה, אך יעילותם מוטלת בספק, בייחוד לנוכח ההשלכות שלהם על הבריאות. חשיפה למעכבי בעירה יכולה להשפיע על התפתחות ילדים ולהביא לירידה ביכולות זיכרון ולמידה, וכן לפגוע בפעילות בלוטת התריס האחראית לקצב חילוף החומרים בגוף.
בצעצועי פלסטיק, במשטחי החתלה, באביזרי האכלה, באריזות מזון, בחומרי ניקוי, במוצרי טיפוח ובמוצרי טקסטיל נעשה שימוש בפתלאטים. כימיקלים אלו מקנים גמישות למוצרי פלסטיק, והם משמשים ממיסים, דבקים או צבעים במוצרים אחרים. נמצא קשר בין חשיפה לפתלאטים ובין שינוי התנהגות בפעוטות, פגיעה בהתפתחות מערכת הרבייה בבנים, השמנת יתר, שיבוש זמני ההתפתחות המינית בבנות והחמרה של תסמיני אלרגיה ותסמיני אסתמה.
באביזרי האכלה לתינוקות ולילדים, בבקבוקי תינוקות, בצעצועים ובאריזות מזון אפשר למצוא BPA ותחליפיו (BPS ו-BPF) המשמשים לייצור פלסטיק קל וקשיח ולציפוי פנימי של קופסאות שימורים. חשיפה ל-BPA עלולה לפגוע בהתפתחות המוח בילדים ולהשפיע על התנהגותם, לגרום להיפראקטיביות, לחרדה ולדיכאון.
חומרי הדברה כימיים הם חומרים רעילים, ולכן הם עלולים לסכן בני אדם, בעיקר תינוקות וילדים. שאריות של חומרי הדברה אפשר למצוא לא רק בתוצרת חקלאית, פירות וירקות, אלא גם בסביבה שיש בה תינוקות וילדים. אם הפארקים והגינות שילדים משחקים בהם רוססו זמן קצר לפני בואם, יש חשש לחשיפת הילדים לכימיקלים מזיקים, וכך גם אם רוססה סביבת גן הילדים שם הם מבלים זמן ניכר מיומם. חשיפה לחומרי הדברה עלולה לפגוע בהתפתחות ילדים וברמת המשכל שלהם, ומגבירה את הסיכון להפרעות קשב וריכוז.
במיטות תינוק וילדים עשויות עץ ובצעצועי עץ לילדים עלול להימצא פורמלדהיד. חשיפה לכימיקל זה, המשמש בתעשיית הצבעים והדבקים, יכולה לגרום לגירויים בעיניים, באף, בגרון ובעור, וכן לבחילות ולכאבי ראש. נוסף על כך, חשיפה של ילדים לכימיקל זה עלולה להוביל להתפתחות של אלרגיות ואסתמה.